Houtreparatie en houtrot

Het hout en houtrot reparatie bedrijf DJG Renovatie is gespecialiseerd in hout reparatie, houtrotherstel, houtrotsanering en verschillende soorten kozijnreparatie. De partner op het gebied van achterstallig onderhoud en houtrotschimmels.
Heeft u last van rot hout aan een stijl, dorpel of aan uw gevelbetimmering? DJG Renovatie is het houtrot reparatie bedrijf wanneer het gaat om houtrotherstel.
DJG Renovatie verzorgt u een professionele en deskundige offerte in houtrot, middels gevelinspectie en houtrotinventarisatie per etage en element. De houtrotinspectie begint met inventarisatie van alle kozijnen, deuren en raampartijen waarbij tevens een vochtmeting van het hout wordt uitgevoerd.
De resultaten van de houtrotinspectie, worden aan de hand van foto’s in de offerte verwerkt.

Na inspectie van de schade kunnen wij overgaan op het repareren van uw stijl, dorpel of gevelbetimmering. Dit kan door middel van een deelvervanging of het vervangen van het gehele verrotte onderdeel. DJG Renovatie werkt met gerenommeerde producten die zorgen voor een duurzame oplossing. Hierom zijn wij dan ook aangesloten bij Repair Care. Wij staan onder andere op het hoogste niveau (Niveau 3) aangeschreven op hun website als houtrot specialist en epoxy meester.

Houtrotherstel is noodzakelijk wanneer een woning of bedrijfspand niet goed, of verkeerd is onderhouden. Hierdoor kan er houtrot ontstaan. Houtrot is een schimmel dat het hout aantast. Wanneer het hout blootgesteld wordt aan een hoog vochtgehalte zal het houtoppervlakte beschadigen. Dit is waar te nemen als het oppervlak kruimelig aan het worden is. Aan een kozijn kunt u zien dat het een reparatie nodig heeft als deze Sponzig wordt.

Hout is een natuurproduct en als deze juist onderhouden is en wordt kan het tientallen eeuwen mee.

Veel voorkomende aantasting door houtrot in buitenkozijnen en gevels

Open naden (windscheuren) en open verbindingen in houten kozijnen zijn de plaatsen van vochttoevoer en houtaantasting, dit zorgt op termijn voor houtrot, zoals zachtrot, bruinrot of witrot.
Vooral op onderdorpels en zijstijlen van hard houten kozijnen is dit het geval. Tijdig herstel door ons kan hoge kosten op langer termijn voorkomen. De aantastingen in verbindingen en windscheuren frezen wij open tot ca. 5 mm in het goede hout,

Vervolgens behandelen we deze altijd met een hoogwaardige primer, en daarna vullen en modelleren wij het houten kozijn met een tweecomponenten epoxy van Repair Care.
Zodoende kan de verbinding niet opnieuw open springen en gaat het kozijn nog vele jaren mee.
Wij zien vaak dat in het verleden scheuren en openstaande verbindingen in kozijnen niet voldoende of juist zijn open gefreesd. Vaak gaat dit gecombineerd met een goedkoop of verkeerd plamuurmiddel, waardoor deze los of open springen. Wij adviseren ook deze delen op de juiste manier en diepte uit te frezen en af te vullen met een tweecomponenten epoxy van Repair Care.

Professionele houtrotrenovatie betekent behoud van houten kozijnen, ramen en deuren op lange termijn, en ook besparing van hoge kosten. Voor duurzaam onderhoud bent u bij DJG Renovatie op het juiste adres.

Onze laatste projecten

Diverse projecten

Diverse projecten

Diverse projectenHeeft u ons al gespot? Afgelopen periode hebben wij op verschillende locaties in de regio schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Is uw pand/woning dit jaar ook toe aan een schilderbeurt? neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Lees meer
Cornelis Dirksztraat Amsterdam

Cornelis Dirksztraat Amsterdam

Cornelis Dirksztraat AmsterdamVoor dit mooie pand in Amsterdam hebben wij afgelopen jaar het buiten schilderwerk uitgevoerd.Is uw pand dit jaar toe aan een schilderbeurt? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Lees meer
Project trappenhuis – Amsterdam

Project trappenhuis – Amsterdam

Project trappenhuis - AmsterdamVoor dit trappenhuis in Amsterdam hebben wij het binnen schilderwerk uitgevoerd. Alle wanden, plafonds en het houtwerk zijn voorzien van een nieuwe laag verf. Ook hebben wij nieuwe stoffering laten leggen. Zie de voor en na foto's.

Lees meer

Klaar om te beginnen?

Neem contact met ons op via

Email: info@djgrenovatie.nl

Of bel: 0683179485